home | contact | Inloggen   
 
Naar de brugklas

Mencia wil je helpen bij het zoeken en verleggen van je grenzen op het gebied van schoolprestaties, maar ook op het gebied van cultuur, sport en muziek. Ook vinden we het belangrijk dat je je prettig voelt op onze school waarbij je hulp krijgt als het nodig is.

 

Veilig en Vertrouwd

Het is een hele stap van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Daarom zetten we alles op alles om te zorgen dat je je meteen thuis voelt. Dit begint met een gezellige introductie aan het begin van het schooljaar. We merken dat nieuwe leerlingen het snel naar hun zin hebben op Mencia. Daarvoor zorgen respect voor elkaar en een veilige vertrouwde omgeving. Een omgeving waar jij centraal staat. Waar je met je medeleerlingen en docenten een fijne tijd hebt en kunt laten zien wat je allemaal in je mars hebt.

 

BrugklasBij ons kun je kiezen uit havo, atheneum en gymnasium. Op al deze afdelingen kun je ook kiezen voor tweetalig onderwijs (tto). Vanaf vorig schooljaar zijn we gestart met tto op de havo. Wij zijn daarmee de enige school in Breda waar dit kan!

 

Internationale focus

We richten onze blik niet alleen op Nederland, maar onderhouden contacten met buitenlandse scholen, doen allerlei internationale projecten en reizen samen veelvuldig naar het buitenland. Het contact met leeftijdsgenoten uit andere landen houdt je een spiegel voor, waardoor je ook jezelf veel beter leert kennen.

 

Cultuur, reizen, sport, muziek…

Leerlingen en docenten organiseren naast de lessen heel veel andere activiteiten. We noemen er een paar: je kunt op uitwisseling met buitenlandse leeftijdsgenoten, schitteren op het podium tijdens Mencia Zep, op pad met je klas tijdens de Mencia-week, in actie komen voor goede doelen zoals Dance4Life en Kalinga, meedoen aan een vakexcursie of bij de Olympic Moves je sportieve prestaties meten met leerlingen van andere scholen in het land. Je leert dus niet alleen tijdens de lessen op Mencia maar ook daar buiten.

 

 

 
In beeld en woord

Introductieweek brugklas Mencia 2017 Kijk voor meer filmpjes op Menciadetv


Volg ons op