1 maart 2021
Vanaf vandaag wordt er op Mencia weer fysiek les gegeven. Vanavond (maandag 1 maart) organiseren we een online informatiebijeenkomst voor leerlingen en ouders waarin we uitleg geven waarom we voor de werkwijze hebben gekozen die wij vorige week hebben gecommuniceerd. We starten om 19.30u.

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering


23 februari 2021

Hierbij alvast een voorproefje van de grote fotowedstrijd: FREEDOM. De eerste foto’s hieronder zijn gemaakt door leerlingen. Foto’s opsturen kan nog tot 1 maart. De winnaar wordt op 17 maart bekend gemaakt.

 


22 februari 2021
Delegatie Mencianen neemt deel aan National Selection Conference van het European Youth Parliament
Een paar dagen voor we de lockdown in gingen in december, nam een delegatie Mencianen deel aan een voorronde van het EYP. De sessie was dit keer volledig digitaal, maar ook op die manier kwamen leerlingen van vijf verschillende scholen samen om teambuilding en icebreaking games te spelen, oplossingen voor grensoverschrijdende problemen te formuleren en deze te verdedigen in een dag vol debatten.

Ondanks dat het een heel andere ervaring was dan andere jaren, heeft ook dit jaar de delegatie, bestaande uit Amélie Beenhakkers, Jente Vredenbregt, Goos Kuijper, Alex Nowak, Tiemen Tolsma, Jesse Hendrickx, Zara Nijzink, Laurie en Roemer Declercq, enorm genoten van een weekend lange ‘EYP’en’. Nadat alle digitale voorrondes achter de rug waren, kwam net voor de voorjaarsvakantie het verlossende woord: we mogen deelnemen aan de Nationale EYP-sessie!

Deze National Selection Conference vindt plaats van 12 t/m 15 maart, ook volledig digitaal.  De sessie wordt dit keer georganiseerd door oud-Mencianen Yannick de Moor, Sophie Waller en Sanna Grootenboer.


19 februari 2021
Brief aan ouders en leerlingen_ organisatie van de lessen per 22 februari 2021


8 februari 2021
Brief aan examenleerlingen en ouders_ 9 februari examenleerlingen weer naar school
Brief aan ouders en leerlingen_ scholen dicht op 8 februari

 

Digitale Open Dag Mencia!
Zaterdag 6 februari van 10.00 – 13.00 uur.
Bezoek Mencia online en bekijk de informatiefilmpjes, vlogs en 360 graden rondleiding door onze school. Heb je vragen? Onze leerlingen en docenten zitten voor je klaar om ze te beantwoorden. Ga op zaterdag 6 februari naar https://schoolpleinvr.nl/mencia-de-mendoza/


26 januari 2020

Vandaag is de site https://schoolpleinvr.nl/mencia-de-mendoza/ live gegaan. Reis mee met Mencia en maak een virtuele tour in 360° door ons gebouw..

15 december 2020
Brief 15 december 2020-online onderwijs