6 april 2021

Op vrijdag 9 april zal het eindexamenconcert van 19.30u – 20.30u via een livestream te zien zijn. Klik hier voor de link naar de live stream. Deze gaat vrijdag 9 April om 19.30u open. Tot vrijdag!


15 maart 2021

Nieuw! De huiswerkklas gaat weer van start in trimester 3. We zullen dit coronaproof doen en de groepen A en B blijven gewaarborgd. Dat betekent dat we dit trimester 2 dagen per week aanbieden; namelijk de maandag/woensdag en de dinsdag/donderdag, afhankelijk van de fysieke lesdag van uw kind. Zo kan uw kind 2 dagen per week naar huiswerkklas.
Dit 3de trimester start na het Paasweekend op 6 april en loopt door t/m de laatste toetsweek (12 juli).
Klik hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.
Mochten er vragen zijn, dan kunt u een mail sturen naar msc@mencia.nl.

15 maart 2021
Afgelopen week hebben zich 220 nieuwe leerlingen aangemeld bij het Mencia de Mendoza Lyceum. We zijn blij dat weer zo veel enthousiaste jongens en meisjes voor onze school gekozen hebben! We hopen ze begin juli te ontvangen om kennis te maken met hun nieuwe klasgenoten en hun mentor. Mencia hoeft dus niet te loten en heeft eventueel nog wat ruimte voor leerlingen die niet geplaatst kunnen worden op de school van hun eerste voorkeur. Alle aangemelde leerlingen krijgen maandag 15 maart per mail de bevestiging dat hun aanmeldingsgegevens voor Mencia zijn ontvangen. Als er aangemelde leerlingen zijn die deze mail vandaag niet ontvangen, kunnen ze contact opnemen met de administratie van de school (administratie@mencia.nl).


15 maart 2021
Tijdens de Dutch Happiness Week kunnen scholieren en studenten uit Breda van 19 tot en met 21 maart meedoen aan de “School Battle Breda”. Bij dit online Rocket League toernooi nemen Bredase scholen het tegen elkaar op. Deelnemen kan vanaf 10 jaar en is gratis.

Scholieren en studenten uit Breda kunnen hun school vertegenwoordigen tijdens de School Battle Breda. Met het spel Rocket League nemen duo’s het tegen elkaar op om te bepalen welke school de allerbeste van Breda is. De deelnemers strijden om leuke prijzen en de eervolle vermelding als Schoolkampioen van Breda. School Battle Breda vindt onder de vlag van Dutch Happiness Week plaats en wordt georganiseerd door Breda University in samenwerking met gemeente Breda, Breda-Actief en mCon esports. Er vinden twee kwalificatietoernooien plaats, één op vrijdag 19 maart en de ander op zaterdag 20 maart. De beste teams gaan door naar de grote finale die op zondag 21 maart gespeeld wordt. De finale wordt live uitgezonden op Twitch en is te volgen via www.twitch.tv/mconesports. Het toernooi wordt online gespeeld en meedoen is gratis. Aanmelden kan via www.mcon-esports.com/schoolbattlebreda. Deelnemers dienen te beschikken over Rocket League en een PC met Steam, Playstation 4, Xbox One, of Nintendo Switch.


23 februari 2021

Hierbij alvast een voorproefje van de grote fotowedstrijd: FREEDOM. De eerste foto’s hieronder zijn gemaakt door leerlingen. Foto’s opsturen kan nog tot 1 maart. De winnaar wordt op 17 maart bekend gemaakt.

 


22 februari 2021
Delegatie Mencianen neemt deel aan National Selection Conference van het European Youth Parliament
Een paar dagen voor we de lockdown in gingen in december, nam een delegatie Mencianen deel aan een voorronde van het EYP. De sessie was dit keer volledig digitaal, maar ook op die manier kwamen leerlingen van vijf verschillende scholen samen om teambuilding en icebreaking games te spelen, oplossingen voor grensoverschrijdende problemen te formuleren en deze te verdedigen in een dag vol debatten.

Ondanks dat het een heel andere ervaring was dan andere jaren, heeft ook dit jaar de delegatie, bestaande uit Amélie Beenhakkers, Jente Vredenbregt, Goos Kuijper, Alex Nowak, Tiemen Tolsma, Jesse Hendrickx, Zara Nijzink, Laurie en Roemer Declercq, enorm genoten van een weekend lange ‘EYP’en’. Nadat alle digitale voorrondes achter de rug waren, kwam net voor de voorjaarsvakantie het verlossende woord: we mogen deelnemen aan de Nationale EYP-sessie!

Deze National Selection Conference vindt plaats van 12 t/m 15 maart, ook volledig digitaal.  De sessie wordt dit keer georganiseerd door oud-Mencianen Yannick de Moor, Sophie Waller en Sanna Grootenboer.