26 november 2018
Mencia leidt leerlingen op tot wereldburgers

Zowel het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda als Mencia Sandrode in Zundert is een officiële Global Citizen School geworden. Op woensdag 21 november werd in Spant! te Bussum de aftrap gegeven van het Global Citizen Network. Dit netwerk van ruim 70 scholen in het voorgezet onderwijs hebben allemaal hetzelfde doel: hun leerlingen opleiden tot wereldburger.


16 november 2018
Inschrijven voor proeflesjes groep 8 vanaf nu mogelijk!
Wil je zelf ervaren hoe het is om les te krijgen op Mencia? Volg een aantal proeflesjes. op woensdag 20 februari 2019 van 13.30 – 16.00 uur. Als je aangeeft op het formulier dat je geïnteresseerd bent in tto en/of gymnasium dan kun je naast Nederlandstalige lesjes ook Engelstalige lesjes en/of een lesje Latijn volgen! Schrijf je in via deze link: Proeflesjes leerlingen groep 8


12 november 2018
Kom ook naar het lunchconcert met jazzvocalist Dee Daniels op vrijdag 16 november om 13.00 uur in het nieuwe auditorium. De Amerikaans-Canadese Dee Daniels is een componist en jazzvocalist met een uniek geluid en een bereik van vier octaven. Ze treedt wereldwijd op met symfonieorkesten, bigbands en combo’s.
Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via administratie@mencia.nl.

6 november 2018
Aanmelden voor het 2e trimester van de huiswerkklas (MSC) is vanaf nu mogelijk. Het 2e  trimester loopt van maandag 3 december 2018 t/m vrijdag 15 maart 2018. Aanmelden kan t/m woensdag 21 november. a.s. Klik hier voor meer informatie.


4 oktober 2018
Nieuwe vacature:
Met ingang van 7 januari 2019 ontstaat er een vacature tweedegraads docent Engels, ca. 0,4 fte, regulier. Het betreft 12 lesuren. De mogelijkheid bestaat dat de lessen op termijn op beide locaties (Zundert en Breda) gegeven worden. Kijk bij vacatures voor meer informatie.


20 september 2018:
Nieuwe vacatures:

Aardrijkskunde (2e-graads)
Met ingang van 1 november ontstaat er een vacature tweedegraads docent Aardrijkskunde: 0,7-0,8 fte (20 lesuren)

Filosofie (1e –graads)
Ter vervanging i.v.m. een promotiebeurs is er met onmiddellijke ingang een tijdelijke vacature eerstegraads docent filosofie: 0,3 fte (8 lesuren)


13 september 2018:
Alle presentaties van de informatieavonden staan op de website bij ‘ouders’.


28 augustus 2018:
Alle informatie omtrent de informatieavonden per klas staat op de homepage.


16 augustus 2018:
Vandaag staat alle informatie omtrent de introductie per klas op onze homepage.


10 juli 2018:
Mencia Sandrode in Zundert zoekt met ingang van 1 november 2018 een enthousiaste Afdelingsleider, 1,0 fte. Klik hier voor de functieomschrijving.


10 juli 2018:
De tto-6-leerlingen die IB-examen hebben gedaan in mei zijn allemaal geslaagd. Van harte gefeliciteerd!


29 juni 2018:
Vandaag zijn de resultaten van de examens van het tweede tijdvak bekend geworden. Op de homepage van deze site is te zien welke leerlingen voor het eerste en tweede tijdvak geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd!


14 juni 2018: Herexamens (tweede tijdvak)
De examens van het tweede tijdvak vinden gewoon op school plaats. Het rooster vind je hier.


13 juni 2018: Eerste tijdvak 2018
Vandaag zijn de resultaten van de examens bekend geworden. Op de homepage van deze site is te zien welke leerlingen na het eerste tijdvak geslaagd zijn. Hartelijk gefeliciteerd! Voor wie (nog) niet geslaagd zijn: zet hem op, maak verstandige keuzes voor het vervolg. En ga je nog gebruik maken van een herkansing: heel veel succes!


17 april 2018: Gezonde Schoolkantine
In het kader van de Dag van de Gezonde Schoolkantine kreeg onze school vandaag de ‘Gouden Schoolkantine Schaal’, uitgereikt door Iris Dros van het Voedingscentrum.
Deze onderscheiding houdt in dat minstens tachtig procent van de producten die door cateraar Markies wordt verstrekt het label ‘gezond’ draagt. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine.


27 maart 2018
Dinsdag 27 maart vond bij Avans Hogeschool de IT Challenge plaats. Informatica-leerlingen van verschillende middelbare scholen in Breda hebben in opdracht van diverse bedrijven/organisaties complexe IT-producten ontworpen en gepresenteerd. En Mencia deed het daarbij zeer goed. Bij de HAVO werden we zelfs zowel EERSTE als TWEEDE!
Michiel van Namen, Joep van Vliet, Boaz van der Made en Lars Nobelen kwamen als winnaar uit de bus. Hun applicatie voor een keuzevaksysteem voor de onderbouw van het OLV maakte grote indruk.
Bram Berents, Kim Roovers, Rick de Bruijn en Bram de Bruin zijn zeer knap tweede geworden bij de havo-groepen. Zij bouwden een interactieve website voor een badmintonclub.
Ook de vwo-groepen deden het heel goed. Dion Dankerlui, Thijs Sigtermans, Noël Kiewiet en Stijn Schep eindigden als hoogste van de 8 vwo-groepen van Mencia op een mooie derde plaats. Zij maakten een interactief systeem voor Noteboom waarin studenten gemaakt werk kunnen uploaden en docenten dat kunnen nakijken.
Goed gedaan allemaal, en ook chapeau voor dhr. Kloet, onze informaticadocent, die dit allemaal organiseerde.


8 maart 2018

 

29 januari 2018

Impressie Open Dag 2018