27 juni 2019: Mededelingen einde schooljaar (boeken inleveren, rapport ophalen etc.)

Klik hier voor de download.

14 juni 2019

Tobias Veerkamp werd vrijdag 7 juni eerste bij de Nationale Natuurkunde Olympiade in Groningen en mag nu ons land gaan vertegenwoordigen in Tel Aviv. Wat een prestatie! Samen met vier andere Nederlandse leerlingen buigt hij zich van 7 tot en met 15 juli in de Israëlische stad over tal van natuurkundige opgaven. Aan de olympiade doen 450 jongeren uit negentig landen mee.

Tobias haalde hiermee de krant. klik hier om het artikel te lezen.

6 juni 2019

Uitslag examens

Aanstaande woensdag 12 juni is een spannende dag: op deze dag wordt bekend welke leerlingen geslaagd cq gezakt zijn.

De leerlingen die gezakt cq niet direct geslaagd zijn, worden tussen 14.15 en 15.00 uur gebeld, in principe door hun eigen mentor. Zij worden dan meteen uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op school met o.a. de betreffende afdelingsleider om de cijferlijst te bekijken en de verschillende opties te bespreken. Wellicht kun je door een herkansing in het tweede tijdvak alsnog slagen. Als duidelijk is dat dit niet mogelijk is, bespreken we graag de opties voor volgend jaar met je. Deze gesprekken zullen nog diezelfde dag na 15 uur plaatsvinden, mogelijk ook in de avond, of op dondermiddag 13 juni. Je ouders/verzorgers zijn bij deze gesprekken ook van harte welkom. Omdat we alle leerlingen zo snel mogelijk persoonlijk gesproken willen hebben, is het niet mogelijk zelf het moment te kiezen en plannen we 15 minuten per gesprek in.

Op 12 juni wordt omstreeks 15 uur op www.mencia.nl de lijst gepubliceerd welke leerlingen geslaagd zijn.

De leerlingen die geslaagd zijn, worden om 16.00 uur op school verwacht. De lokaalindeling vind je hieronder. Na een korte samenkomst met je klas waarbij je van je mentor o.a. je voorlopige cijferlijst krijgt, zullen we in de kantine samen toasten op het behaalde resultaat. Dit samenzijn duurt tot ongeveer 17.00 uur.


Mei 2019

We kunnen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde reünie. De organisatie heeft hard gewerkt om er een geslaagde middag van te maken.

Alle reünisten bedankt dat jullie er waren!

Met vriendelijke groet,
De Reüniecommissie


6 mei 2019


 

april 2019

Officiële opening van de Internationale Campus Breda
Vrijdag 12 april vind er een feestelijke officiële opening van de Internationale Campus Breda plaats. De Internationale Campus is een gezamenlijk project van Mencia de Mendoza en International School Breda (ISB) en biedt beide scholen ruimte om, elk met haar eigen doelgroep en haar eigen invalshoek, internationalisering in het onderwijs vorm te geven. www.internationalecampusbreda.nl


Reünie
Zaterdag 13 april 2019 organiseren we een grote reünie voor iedereen die werkt, heeft gewerkt of leerling was op het Mencia de Mendoza Lyceum en/of de ISB. De recente grootschalige verbouwing van Mencia en de nieuwbouwvan de ISB vinden we een mooie aanleiding oud- leerlingen en (oud-) collega’s uit te nodigen. Bovendien bestaat onze school inmiddels meer dan 70 jaar! Inschrijven kan via onze website https://mencia.nl/reunie-aanmeldingsformulier/


14 maart 2019
Geen loting
Afgelopen dinsdag en woensdag hebben zich 187 nieuwe leerlingen aangemeld bij het Mencia de Mendoza Lyceum. We zijn blij dat er weer zo veel enthousiaste jongens en meisjes voor onze school gekozen hebben! We zijn heel blij dat we NIET hoeven te loten. Er is ook nog ruimte voor leerlingen die niet naar hun school van eerste keuze kunnen en Mencia op twee of drie hebben gezet. We gaan binnenkort alle basisscholen bezoeken om de leerlingen door te spreken en versturen eind mei de definitieve berichten van toelating. Op woensdagmiddag 19 juni zijn de nieuwe leerlingen van harte welkom om kennis te komen maken met hun nieuwe klasgenoten en hun mentor.


Nieuw Notebooks vanaf schooljaar 2019-2020
Iedere brugklasser werkt vanaf volgend schooljaar met een eigen notebook. Dit geeft je meer mogelijkheden om op eigen tempo en niveau te werken. We blijven daarnaast ook nog met boeken werken trouwens; leerlingen hebben aangegeven die combinatie juist fijn te vinden.

Verleg je digitale grenzen:

  • – met een combinatie van boeken en digitale lesstof
  • – met leuke, gevarieerde lessen
  • – met huur of koop via The Rent Company

(en een bijdrage van het Mencia)
– met gratis Office 365
– vanaf ongeveer 12,50 euro per maand.